Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

15 jun 2012

Rebuhito – Rebujito


Rebuhito ir tipisks dzēriens Andalūzijā (Andalucía), ko gatavo no heresa jeb šerija veida mansanija (manzanilla) vai fino (fino) sajaukuma ar gāzētu ūdeni ar citrona-laima garšu, bet, ja tā nav, tad varam izmantot Sprite vai 7Up. Par heresa vīniem sīkāk varam lasīt šeit. Šo dzērienu mēdz arī pagatavot ar piparmētru lapām.

Rebuhito parasti dzer Pavasara svētkos Seviļjā (Feria de Abril de Sevilla). Ārpus Andalūzijas rebuhito sāka iepazīt tikai 90.gados. Dzērienu popularizēja ar mērķi iepazīstināt jaunu publiku ar heresa mansaniju (manzanilla).


Dzēriens pazīstams jau no Viktorijas laikmeta, īpaši populārs tas bija augstākās klases pārstāvju vidū. To dēvēja par 'Sherry Cobbler'. Viens no tā pagatavošanas variantiem tajos laikos bija ar gāzētu ūdeni, cukuru, citrona sulu, heresu un ledu, un to malkoja ar salmiņu.


Mūsdienās katrā pilsētā rebuhito pagatavo mazliet savādāk. Kokteilī mainās vīna un Sprite attiecība, kā arī pats vīns. Parasti tiek izmantots heress, bet ir arī pilsētas, kur heresa vietā  izmanto baltvīnu, piemēram, Kordovā (Córdoba) un Rotā (Rota).

Ķeramies pie gatavošanas

Sastāvdaļas:
Heress
Gāzēts ūdens ar citrona-laima garšu, ja tā nav, tad var arī Sprite vai 7Up
Ledus

Sajaucam 1/3 heresa ar 2/3 gāzēts ūdens ar citrona-laima garšu. Pievienojam ledu un, ja vēlamies, tad piparmētru lapas. Vīna un gāzētā ūdens attiecība, protams, arī atkarīga no pagatavotāja vēlmes, pievienojot vairāk vai mazāk vīnu.



Izmantotās interneta vietnes:
  1. Cómo preparar el rebujito perfecto 
  2. Heress/ Sherry/ Jerez 
  3. Rebujito 
  4. El Sherry-Cobbler-Rebujito

No hay comentarios:

Publicar un comentario