Spānija Latvija: Šis blogs ir veltīts Latvijai un Spānijai, tāpēc raksti par Latviju lasāmi spāniski, bet raksti par Spāniju latviski. Blogā var atrast sākot ar receptēm līdz ceļojumu aprakstiem, tradīcijām un vienkārši interesantām lietām.

España Letonia: Este blog se dedica a Letonia y España por eso los artículos de Letonia están en español y los artículos de España en letón. ¡Descubre Letonia en este blog!

19 sept 2013

Flamenkīni - Flamenquines


Lai arī ļaudis flamenkīnu izcelsmi piedēvē Andalūzijas pilsētai Kordovai (Córdoba), to radītājs ir anduhietis (andujareño) Manuels Gavilāns (Manuel Gavilán). Ēdiens ieguva savu nosaukumu krāsas dēļ pateicoties flāmiem, kas pavadīja Kārli V. Sakultā ola ir tā, kas dod šo nokrāsu.


Sastāvdaļas:
Cūkas muguras filejas                15
Žāvēts šķiņķis                           300 g
Ķiploka daiviņas                       2
Pētersīlis
Citrona sula
Ola
Milti
Rīvmaize
Olīveļļa

Ņemam cūkas muguras filejas un kārtīgi izklopējam ar virtuves āmuru. Pēc tam katru fileju apsmērējam ar citrona sulu un pa virsu uzliekam pētersīli un ķiploka gabaliņus. Atstājam ievilkties uz kādām pāris stundām.


Kad gaļa ievilkusies, noņemam ķiploka gabaliņus un daļu pētersīļa, vienā filejas galā uzliekam žāvēto šķiņķi un ietinam. Ja gadījumā flamenkīni veras vaļā, iespraužam koka puļķīšus.


Gatavos flamenkīnus apviļājam miltos, sakultā olā, rīvmaizē un liekam cepties lielā olīveļļas daudzumā. Kad tie gatavi, vispirms tos uzliekam uz virtuves papīra dvieļa, lai eļļa notekas. Pēc īsa brīža varam ēst.


Labu apetīti!

Izmantotās vietnes:
  1. Flamenquín  
  2. Flamenquines - Las Recetas de Mamá

No hay comentarios:

Publicar un comentario